Skip to content

МОСТ СЛОБОДА

 

“Sloboda Bridge” претставува висечки мост на реката Дунав во Нови Сад-Србија. Мостот бил тешко оштетен и надвор од употреба при бомбандирањето на Нато во 1999год. и бил обновен и повторно започнува со работа на 7 Октомври 2005год. Обновувањето траело 2 години и 22 дена. Вкупната должина на мостот изнесува 1312m додека ширината 27.6m. Главниот распон изнесува 315m.

Локација:          

Нови Сад, Србија

Година

2003-2005