Skip to content

GELBE BRÜCKE

“Gelbebrücke”претставува нов железнички мост преку каналот Рухр во Дуизбург во покраината на Северна Рајна – Вестфалија во Германија. Мостот е 134m долг и тежи околу 1600 тони. Вкупната ширина на мостот е 8.65m додека висината изнесува 15.05m.

Локација:          

Дуизбург, Германија

Година

2018-2019