Skip to content

САЕМ ВО ШТУТГАРТ

“Landesmesse” во Штутгарт–Германија било најголемо градилиште во Европа во времето на неговата изградба. Тој претставува архитектонски и функционално оправдан центар на уметничка изложба. Изложбениот простор со вкупна површина од 100000m² е лоциран во близина на аеродромот во Штутгарт и се состои од седум изложбени сали со 10500m²изложбен простор и дополнителна висока изложбена сала со околу 26800m² изложбен простор. Повеќе од 65000t челична конструкција биле употребена при изградбата.

Локација:          

Штутгарт, Германија

Година:              

2000-2007