Skip to content

ПОДЗЕМНА СТАНИЦА ELBBRÜCKEN U4

На 6-ти Декември 2018 година новата Elbbrücken подземна станица на линијата U4 била свечено отворена. Станицата била дизајнирана од архитектотВон Геркан. Лоцирана е на мостот Elbbrückenна крајот на новата област Хафен Сити. Со својата впечатлива кровна конструкција претставува пресвртница во развојот на областа Хафен Сити.

Локација:          

Хамбург, Германија

Година:              

2016-2018