Stokuca

"Hanzelijn-Hattem" – Холандија

Новиот железнички мост над реката “Ijssel“- Холандија е со многу впечатлив изглед. Елегантниот црвен мост е долг речиси 1km. Неговото растојание од водата е 26m и бродскиот сообраќај може слободно да функционира. Вкупната дожина од 938m, должината на лакот од 150m, вертикалната висина од 9m, бетонските шипови од 763 парчиња, челикот од 9 100t и бетонските столбови од 18 до 15 000m3, се причините поради кој овој мост влегува во редовите на мостови- гиганти.

04

033

Погледнете PDF цртеж

2007 - 2012

 
Вие сте тука: Дома Референци Листа на референци Големи градежни објекти “Hanzelijn-Hattem“ – железнички мост