Stokuca

Фирмата Стокуќа дооел – Скопје ребрендирана од "КОНСТАТ 2000" директно или посредно учествуваше во проектирање на следниве објекти.

Проекти (Големи градежни објекти)
Држава
Реконструкција на хангар за авиони
Либија
Главен проект за влезен портал
Мост на островот Паг
Хрватска
Работилничка документација

Единаесет мостови за железница
Македонија - Бугарија
Идеен проект
Мост "Слобода" реконструкција
Србија
Работилничка документација

"Dilltalbrücke" вијадукт во близина на Хајгер
Германија
Детален инженеринг

Мост "Geratal Brücke"
Германија
Работилничка документација
Мост "Karow Brücke F und S Bahn"
Германија
Работилничка документација
Мост "Dambach Brücke"
Германија
Работилничка документација

"Thyretalbrücke" вијадукт "Mansfeld-Südharz"
Германија
Статички пресметки и детален инженеринг за помошна и привремена конструкција

"Werratalbrücke" вијадукт
Германија
Статички пресметки и детален инженеринг за помошна конструкција

Мост "Elbebrücke Riesa"
Германија
Работилничка документација

Мост "Berliner Brücke"
Германија
Работилничка документација
"Hanzelijn-Hattem" – железнички мост над реката "Ijssel"
Холандија
Детален инженеринг

Мост "Störbrücke" Itzehoe
Германија
Детален инженеринг

Moст над долината Скандерборг
Данска
Статички пресметки за помошна челична конструкција и работилничка документација

Мост "Gablenz Brücke" Кил
Германија
Работилничка документација

Проекти (Објекти од висока градба)
Држава
Реконструкција и адаптација на Зелен пазар во маркет "СП МАРКЕТ" Скопје
Македонија
Комплетна проектна документација, детален инженеринг и изведба на целиот објект (КЛУЧ НА РАКА)
Трговско деловен објект "Mr. Bricolage" Скопје
Македонија
Комплетна проектна документација, детален инженеринг на челичната конструкција и изведба на целиот објект (КЛУЧ НА РАКА)

Трговско, деловно станбен објект "РЕМ Центар" Тетово
Македонија
Статички пресметки и работилничка документација
Пошта, Љубљана
Словенија
Работилничка документација и статички анализи на врски

"Градски Стадион" - Скопје
Македонија
Главен проект за покривна челична конструкција

Клуб за војни "VIP" персони
Ирак
Работилничка документација и статички анализи на врски
Настрешница за граничен премин
Македонија
Главен проект
Елиптична дворана
Словенија
Работилничка документација за покривна конструкција

Спортска сала "Исо"
Македонија
Главен проект за челична конструкција

"Воден Центар" Москва
Русија
Проект за покривна челична конструкција

Саем во Штудгарт
Германија
Работилничка документација

"Klimahaus 8°Ost" Bremerhaven
Германија
Детален инженеринг
Деловен центар "Меркатор" Белград
Србија
Работилничка документација

Проекти (Индустриски објекти)
Држава
Фабрика за производство на суви малтери "РЕНОВА" Тирана
Албанија
Комплетна проектна документација, детален инженеринг на челичната конструкција и изведба на целиот објект (КЛУЧ НА РАКА)
Фабрика за производство на суви малтери и течни производи "ИНГ ЛУЛИ" Струга
Македонија
Комплетна проектна документација, детален инженеринг на челичната конструкција и изведба на целиот објект (КЛУЧ НА РАКА)

Погон за преработка на месо и дистрибутивни складишта "ПЕКАБЕСКО" Скопје
Македонија
Идеен проект, детален проект, статички пресметки и детален инженеринг
Фабрика за производство на тула "АД ОРАНЖЕРИИ ХАМЗАЛИ" Ресен
Македонија
Детален проект, статички пресметки и детален инженеринг

Радарска кула за Триполи - Интернационален аеродром
Либија
Проектирање, изведба и монтажа

Кровна конструкција за магацин "AЛMA – M" Скопје
Македонија
Детален инженеринг, изведба и монтажа
Производна хала и магацин "Солопром"
Македонија
Главен проект
Термоелектрана "Пломин"
Хрватска
Главен проект за конструкција за носење на лифт

Комори за ладење "Новорусиск"
Русија
Главен проект

Силоси "Suvafix"
Македонија
Главен проект за силосот и носечката конструкција

Антена "ТВ Сител"
Македонија
Главен проект

Хала за производство на печурки "Бонум"
Македонија
Главен проект
Термоелектрана "Ансалдо"
Данска
Работилничка документација

Фабрика за поправка на тенкови "Таји"
Ирак
Работилничка документација

Хала за производство на бои и лакови "Алкалоид"
Македонија
Главен проект

Мостови за носење на цевен развод "Плива"
Хрватска
Главен проект

Хала со лабораторија "Југ"
Македонија
Главен проект

Рафинерија за нафта "Синопек"
Кина
Работилничка документација

Фабрика за гас "Техногас"
Србија
Главен проект

Термоелектрана "Пломин"
Хрватска
Главен проект за сите објекти

Термоелектрана "Рек III"
Македонија
Главен проект

Железара "Јесенице"
Словенија
Главен проект

Фабрика за производство на клинести ремени "Балкан" Сува Река
Косово
Главен проект

Фабрика за производство на конфекција "Верулфлок"
Македонија
Главен проект

 
Вие сте тука: Дома Референци Листа на референци